Wnioski wizowe do USA. Loteria wizowa DV-2019

 

 

Zgodnie z decyzją rządu USA, każdy obywatel Polski zobowiązany jest do posiadania wizy wjazdowej na jego terytorium.

Aby uzyskać wizę należy:

  • wypełnić specjalny wniosek  w wersji elektronicznej
  • umówić się na rozmowę z konsulem w Ambasadzie USA w Warszawie (lub Krakowie)

 

Z uwagi na fakt, że procedura ta jest dość skomplikowana, czasochłonna i wymaga dobrej znajomości obsługi komputera oraz dostępu do internetu, proponujemy wypełnienie wniosku wizowego w naszym biurze.

Co powinien posiadać i jakie dane znać, ubiegający się o wizę:

  • zdjęcie cyfrowe (plik max 240 KB)
  • osobiste dane personalne oraz dane dotyczące rodziny w Polsce i USA
  • dane dotyczące podróży do USA (cel wyjazdu, termin, dokładny adres pobytu, dotychczasowe otrzymane wizy, pobyty, itp.)
  • sytuacja zawodowa/edukacja (adresy miejsca pracy, szkół)
  • podróże zagraniczne z ostatnich 5 lat z datami, dane służby wojskowej (stopień, rodzaj wojsk, daty okresu służby)

Z powyższymi danymi zapraszamy do naszego Biura Podróży AVIAREST, gdzie wypełnimy wniosek oraz umówimy Państwa na rozmowę w ambasadzie USA.

Pozostałe informacje, np.: wysokość opłaty wizowej, jak się przygotować do rozmowy, jakie zabrać dokumenty, itp. uzyskają Państwo w naszym biurze.

UWAGA: Osobom, które wyjeżdżają na rozmowę z konsulem – proponujemy dowóz do Ambasady USA w Warszawie. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

 

Loteria wizowa DV-2019

Wygraj Zieloną Kartę na legalny pobyt i pracę w USA

 

Ruszyła kolejna edycja amerykańskiej loterii wizowej: Diversity Visa (DV) Lottery Program, w ramach której każdego roku w drodze losowania wybierane są osoby, które będą mogły ubiegać się o wizę imigracyjną do Stanów Zjednoczonych.

Loteria wizowa jest najprostszym sposobem otrzymania tzw. Zielonej Karty pozwalającej na legalny pobyt i pracę na terenie USA.

Po raz kolejny obywatele polscy mają prawo do do udziału w losowaniu !!!

Wykorzystaj swoją szansę !!!


Rejestracja do Programu DV-2019, po problemach technicznych ponownie rozpocznie się 18 października 2017 o godzinie 18.00 czasu polskiego, a zakończy 22 listopada 2017 o godzinie 18.00 czasu polskiego. Zgłoszenia należy dokonać wyłącznie drogą elektroniczną za pośrednictwem elektronicznego formularza (E-DV).

 

Formularz składa się z dwóch części:

  • dane osobowe głównego aplikanta (nazwisko, imiona, data urodzenia, adres, wykształcenie, telefon, e-mail, itp.) oraz zdjęcie cyfrowe (na płycie CD)

  • dane małżonków oraz dzieci (do 21 lat) wraz ze zdjęciami cyfrowymi

 

W naszym biurze podróży uzyskają Państwo pomoc w wypełnieniu formularza.

Po wysłaniu zgłoszenia przekażemy wydruk z potwierdzeniem rejestracji wraz z nadanym numerem ewidencyjnym, tzw. „Confirmation Number”

 

 

Zalecamy jak najszybsze wysłanie swojego zgłoszenia i zachęcamy, aby nie czekać z rejestracją do ostatniego tygodnia, gdyż w ubiegłych latach natłok napływających zgłoszeń powodował olbrzymie utrudnienia w pracy serwerów.  

Formularz kontaktowy

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji zawarliśmy w polityce cookies.

Zatwierdź